Focused Touch SHIATSUArta Presiunii Degetelor este un stil modern de Shiatsu, unic în România, ce relaxează întregul organism, grăbind procesele de vindecare fizică şi emoţională.
Aşa cum bine se ştie, Shiatsu reprezintă o terapie fondată în Japonia şi regăsită acum pe toate continentele sub o mare varietate de stiluri moderne sau tradiţional japoneze.
Focused Touch SHIATSU (Arta si Stiinta Presiunii Degetelor) pune mare accent pe calitatea atingerii, stimulând astfel sistemul imunitar şi folosind abilitatea naturală de vindecare a corpului. Terapia este relaxantă datorită presiunii aplicate blând, ajustată în funcţie de persoană, pentru un confort maxim.

O terapie pentru toate vârstele!

În timpul şedinţei care se desfăşoară pe masa de masaj nu se folosesc uleiuri sau creme speciale, iar clientul rămâne îmbrăcat. Este un masaj relaxant şi energizant în acelaşi timp, deloc obositor sau dureros şi nu se bazează pe tehnicile masajului clasic sau suedez.
Simplu şi eficient, Focused Touch SHIATSU vizează echilibrarea totală a organismului, inducând o relaxare completă şi de durată. Nu este o soluţie doar pentru eliminarea stresului zilnic, ci poate fi aplicat şi în cazul durerilor de spate şi de membre (sciatică, lombosciantică, scolioză etc.), deblocării articulaţiilor înţepenite, migrenelor, sinuzitelor, depresiilor sau anxietăţii.

Durata unei şedinţe este de 40 de minute, o dată chiar de două ori pe săptămână. Oricine poate beneficia de acest tip de masaj, indiferent de vârstă, iar efectele pozitive apar încă de la prima şedinţă.

Pentru eliminarea stresului zilnic şi a stării de oboseală, masajul poate fi practicat săptămânal sau la două-trei săptămâni. 
Un real sprijin în timpul perioadelor dificile ale vieţii (pierderea unei persoane dragi, divorţ etc.), acest tip de masaj îţi dă energie, claritate mentală şi încredere în propria persoană. 

Este contraindicat în infecţii acute, arsuri, erupţii cutanate, răni recente, oase rupte.

Principalele beneficii ale terapiei Focused Touch SHIATSU:
- făcut în mod regulat poate preveni acumularea stresului, cea mai răspândită boală a secolului nostru;
- oferă vitalitate şi o stare generală de bine;
- îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului circulator limfatic şi hormonal şi reglează activitatea sistemului nervos;
- poate îndepărta simptomele asociate cu afecţiuni precum nevralgii, insomnie, nervozitate, probleme menstruale, constipaţie sau anxietate;
- elimină toxinele din organism;
- are rol analgezic, antiinflamator, tonifiant, de echilibrare.


Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.Despre terapia Focused Touch SHIATSU 
 In mai 1997, Uniunea Europeana a recunoscut in mod oficial SHIATSU drept una dintre practicile de medicina alternativa acreditate in statele sale membre.
 

Beneficiile Terapiei SHIATSU (FTS):
-         tratarea durerilor osteomusculare si articulare (afectiuni de spate si de membre),
-         deblocarea articulatiilor intepenite,
-         cresterea mobilitatii si eliberarea tensiunilor musculare,
-         migrene,
-         sinuzita,
-         anxietate,
-         depresie,
-         stres,
-         recuperare post-operatorie,
-         disfunctii ale organelor interne,
-         imbunatatirea starii psiho-emotionale,
-         relaxeaza intregul organism, grabind procesele de vindecare fizica si emotionala.

Focused Touch SHIATSU ofera energie, claritate mentala, recastigarea vitalitatii, prin eliminarea stresului zilnic si a starii de oboseala cronica.
Este un sprijin in timpul perioadelor dificile ale vietii, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, divort, etc.
Este un masaj relaxant si energizant in acelasi timp, nu este obositor, nu este dureros si nu se bazeaza pe tehnicile masajului clasic sau ale masajului suedez.


Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.Ce este Focused Touch SHIATSU?


Focused Touch SHIATSU este un stil modern de Shiatsu (terapie fondata in Japonia la inceputul secolului XX), unic in Romania. 
Tehnica de baza este aplicarea de presiune pe traseele energetice descrise in medicina traditionala chinezeasca, alaturi de tehnici din Terapia Cranio-Sacrata (Cranio-Sacral Therapy – Eliberari Craniene), Shiatsu Facial si masajul Trager (tehnici de manipulare usoara pentru realinierea corpului si deblocarea durerilor articulare).
In ce afectiuni este recomandat?
Focused Touch Shiatsu este folosit cu eficienta in: tratarea/ameliorarea durerilor osteomusculare si articulare – dureri de spate si de membre (sciatica, scolioza, etc.), deblocarea articulatiilor intepenite, dureri de cap si migrene, sinuzita, anxietate/depresie, stres, insomnii, cresterea mobilitatii si eliberarea tensiunilor musculare, recuperare post-operatorie, disfunctii ale organelor interne, imbunatatirea starii psiho-emotionale.
Focused Touch SHIATSU ofera energie, claritate mentala, recastigarea vitalitatii, prin eliminarea stresului zilnic si a starii de oboseala cronica.
Cum se desfasoara tratamentul prin Focused Touch SHIATSU?
Tratamentul se desfasoara cu pacientul asezat pe masa de masaj. Nu se folosesc uleiuri sau creme de masaj, iar pacientul ramane imbracat.
Exista o limita de varsta pentru pacienti?
Nu. De Focused Touch SHIATSU pot beneficia persoanele de toate varstele, fiind recomandat atat omului sanatos, preocupat de prevenirea aparitei unor boli, cat si celui bolnav.
Cat timp dureaza?
Durata unei sedinte Focused Touch SHIATSU: 40 minute.
Frecventa normala a tratamentului este o data/de doua ori pe saptamana.
Pentru a avea efectele optime dorite, este bine sa efectuati o serie de minim 4-6 sedinte.


Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


BENEFICIILE Terapiei 

Focused Touch SHIATSU


In 1997, Uniunea Europeana a recunoscut in mod oficial Terapia SHIATSU, precum si stilul modern al acesteia: Terapia Focused Touch SHIATSU (Arta si Stiinta Presiunii Degetelor)  drept una dintre practicile de medicina alternativa acreditate in statele sale membre.

 

BENEFICIILE principale in Terapia Focused Touch SHIATSU:

-       -    Previne si trateaza  bolile prin eliminarea stresului si oboselii cronice;
-   -   Trateaza problemele osteoarticulare si durerile musculare (discopatii lombare, sciatica, spondiloza cervicala, dureri ale coloanei vertebrale, hernii de disc, deblocheaza articulatiile intepenite, torticolis, etc.);
-   -   Elimina tensiunea cranio-faciala si cerebrala, tratand migrenele, durerile de cap, cefaleea, sinuzita cronica,  problemele respiratorii;
-       -   Imbunatateste starea psiho-emotionala, tratand astfel anxietatea si depresia;
-         - Elimina insomniile si nervozitatea, confera un somn odihnitor;
-       -   Restabileste functiile organelor interne;
-       -   Elimina bland toxinele din organism prin imbunatatirea functionarii sistemului limfatic;
-       -   Regleaza si echilibreaza activitatea sistemului hormonal si activitatea sistemului nervos;
-       -   Ofera o recuperare rapida post-operatorie;
-       -   Are rol analgezic, antiinflamator, tonifiant, de echilibrare energetica a intregului organism;
-     -    Este un real sprijin în timpul perioadelor dificile ale vieţii (pierderea unei persoane dragi, divort, boala, socuri emotionale, etc.) oferindu-va energie, claritate mentala si incredere in propria persoana. 
    -  Un real sprijin în timpul perioadelor dificile ale vieţii (pierderea unei persoane dragi, divorţ etc.), acest tip de masaj îţi dă energie, claritate mentală şi încredere în propria persoană. 

ALTE BENEFICII ale Terapiei Focused Touch SHIATSU:
-  Făcut în mod regulat poate preveni acumularea stresului, cea mai răspândită boală a secolului nostru;
-  Oferă vitalitate şi o stare generală de bine;
- Imbunătăţeşte funcţionarea sistemului circulator limfatic şi hormonal şi reglează activitatea sistemului nervos;
-  Poate îndepărta simptomele asociate cu afecţiuni precum nevralgii, insomnie, nervozitate, probleme menstruale, constipaţie sau anxietate;
-  Elimină toxinele din organism;
-  Are rol analgezic, antiinflamator, tonifiant, de echilibrare.


Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.


Focused Touch SHIATSU 

Intrebari si raspunsuri


Ce este Shiatsu?
SHIATSU este o terapie fondata in Japonia la inceputul secolului XX. Aceasta terapie o regasim nu numai in Japonia, ci pe toate continentele, sub o mare varietate de stiluri. Exista stilurile traditionale si stilurile moderne de Shiatsu.
Ce este Focused Touch SHIATSU?
Focused Touch Shiatsu este un stil modern de shiatsu, unic in Romania, si include, aditional la tehnicile traditionale, tehnici din Terapia Cranio-Sacrata (Cranio-Sacral Therapy – Eliberari Craniene si Shiatsu Facial) si din masajul Trager (tehnici de manipulare usoara pentru realinierea corpului si deblocarea durerilor articulare).
Focused Touch Shiatsu (Stiinta si Arta Presiunii Degetelor) se bazeaza pe acordarea de tratamente individualizate fiecarui pacient cu mare accent pe calitatea atingerii!
In cadrul tratamentului se folosesc tehnici de deblocare a Tsubo de blocaj yang (exces de energie) destinate pentru ajutarea „structurii“ corpului uman.

 In ce consta Focused Touch Shiatsu?

Tehnica de baza este aplicarea de presiune pe traseele energetice descrise in medicina traditionala chinezeasca, combinata cu tehnici de masaj.
In ce afectiuni este recomandat?
Focused Touch Shiatsu este folosit cu eficienta in:
- tratarea/ameliorarea durerilor de cauza osteo-musculara si articulara – dureri de spate si de membre (sciatica, scolioza, etc.),
- deblocarea articulatiilor intepenite,
- dureri de cap si migrene,
- sinuzita, anxietate,
- depresie,
- stres,
- cresterea mobilitatii si eliberarea tensiunilor musculare,
- recuperare post-operatorie, disfunctii ale organelor interne,
- imbunatatirea starii emotionale.
Cum se desfasoara tratamentul prin Focused Touch Shiatsu? 
Focused Touch SHIATSU  este simplu, eficient si precis!
Tratamentul se desfasoara cu pacientul asezat pe masa de masaj.
Nu se folosesc uleiuri sau creme de masaj, iar pacientul ramane imbracat.
Exista o limita de varsta pentru pacienti?
Nu. De Focused Touch Shiatsu pot beneficia persoanele de toate varstele, fiind recomandat atat omului sanatos, preocupat de prevenirea aparitei unor boli, cat si celui bolnav.

Cat timp dureaza?
Durata unei sedinte Focused Touch Shiatsu: 30-40 minute.

Cand este contraindicat?
In infectii acute, arsuri, eruptii cutanate, rani recente, oase rupte.

Trebuie sa urmez zilnic tratamentul?
Nu. Frecventa normala este de o data/de doua ori pe saptamana.
Dar, pentru a avea efectele optime dorite, este bine sa efectuati o serie de minim 4-6 sedinte.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pe pagina noastra de Facebook.
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=Y7Cdp_qRMQA
 
https://www.youtube.com/watch?v=KOgyzkggDkQ
 
https://www.youtube.com/watch?v=tFVZTZrFcxI
 
https://www.youtube.com/watch?v=3mysVXUk9Wg&feature=emb_title
 
https://www.youtube.com/watch?v=9tfsKcVjP88
 
https://www.youtube.com/watch?v=lE6tj4gmEkE
 


Niciun comentariu: